פתיחת-בלוג

פתיחת בלוג – חלק ב': בחירת דומיין

תוכן עניינים
5
(1)

אז בפעם הקודמת שניפגשנו פה, לימדתי אתכן איך לפתוח בלוג ואיך לבחור חברת אחסון לבלוג, והפעם נדבר על עוד חלק שקשור בפתיחת הבלוג: הדומיין, או במילים אחרות – כתובת האתר או שם המתחם של האתר.

אבל לפני שנדבר על פתיחת בלוג - הקדמה קצרה....

זה לא משנה אם זו תחילתה של שנה חדשה, סיום תקופת הקורונה או כל רגע אחר שאתן קוראות את הבלוג הזה. אם אתן רוצות סופסוף להגשים את החלום שלכן ולעבור לבלוג מקצועי או שאתן חושבות על פתיחת בלוג חדש – עכשיו זה הזמן. כל יום זו הזדמנות להתחיל משהו חדש ולעשות את השינוי שאתן כל כך מחכות לו, המשהו הזה שישנה לכן את החיים. וזו לא קלישאה שחוקה – אני באמת מאמינה בזה!

חשוב לי שתדעו - אני הייתי בדיוק באותו מקום כמוכן

הייתי שכירה במשרד פרסום גדול, במשכורת שהיא טיפל'ה יותר מעל המינימום. גרתי בדירה קטנה ברמת גן, והרגשתי פשוט תקועה עם החיים שלי, עם הבלוג שלי והתחושה היתה שאני לא מתקדמת לשום מקום. רציתי כסף, משהו שיעזור לי לייצר הכנסה, כדי שאוכל לחיות כמו שבאמת רציתי – עם המון טיולים, בית גדול ומעוצב ותחושה שאני מתקדמת לאנשהו. אבל תכלס? לא היה לי שקל. המשכורת הספיקה לי לכסות את הדירה וההוצאות, ועל חו"ל יכולתי רק לפנטז.

ברחתי לכתיבה, אבל לא הספיק לי להשתפך למחברת. רציתי פלטפורמה שבה אחרים יקראו, וקיוותי שגם יגיבו. אז למדתי מה צריך בשביל פתיחת בלוג ואז לא היו את כל הקורסים שקיימים היום, אז את הכול למדתי לבדי, והשקעתי מלא זמן. 

בניתי את הבלוג הראשון שלי בפלטפורמת הבלוגספירה של פורטל תפוז – כי אפשר היה לכתוב בלוג עם תבנית מוכנה – כלומר רק לכתוב, בלי להתעסק יותר מדי עם כל  הצד העיצובי והטכני. תפוז היו אז היו משלמים כסף על כניסות לבלוג. וזה לקח זמן, אבל התחלתי לייצר כסף. בהתחלה 18 ש"ח בחודש, ואז פתאום הי חודש של 310 ש"ח ואז 2850 ש"ח בחודש אחד. אז למה שלא אפתח עוד בלוגים? ברור שפתחתי. למעשה פתחתי עוד איזה 5 בלוגים פתחתי. ופתאום היה גם איזה חודש שהגעתי לסכום של כמעט איזה 10,000 ש"ח בחודש. 

היו לבלוג מאות אלפי ולפעמים גם מיליון כניסות ביום! בין היתר – כי הבלוגים של תפוז קודמו מאוד חזק באותה תקופה, והתחרות היתה דלה (היו הרבה פחות בלוגרים בארץ ממה שיש כיום) וגם לא בקושי פלטפורמות אחרות שהיו מספיק ידידותיות למשתמש. אבל אז הכול נגמר. ידעתי שזה טוב מכדי שיהיה אמיתי.

 

משהו קרה, ותפוז החליטו להפסיק לשלם לבלוגרים שלהם.

כל הזמן שהשקעתי בכתיבה והכול – הכול נזרק לפח ולא היה לי יותר מדי מה לעשות עם זה. כי זו הפלטפורמה שלהם – וזו זכותם. לא ממש ידעתי מה לעשות…. הייתי ממש מיואשת ומתוסכלת. ניסיתי לפתוח בלוגים בישרבלוג, סלונה ו- WIX, אבל זה לא היה זה.  

אחרי ששמעתי במשך שנים על פלטפורמה שנקראת וורדפרס, על כמה שהיא ממש מעולה לקידום בגוגל (SEO). חזרה אליי האמונה שיש מצב שאני שוב אוכל להתפרנס מהכתיבה שלי, ושהפעם אני הולכת לעשות את זה נכון ולהצליח, בלי להיות תלויה בחסדים ובמצב הרוח של אף אחד.

ואז הבנתי שאני חייבת לדעת הכול על וורדפס!

הבנתי שאני חייבת להבין איך בונים אתר בוורדפרס, ושבשביל זה אני קודם כל צריכה לקנות דומיין, שזה היה נשמע ממש מסובך ומפחיד, אבל מסתבר שזה ממש פשוט. אז בניתי בלוג ב- WORDPRESS, העברתי אליו את כל התכנים שירדו מהבלוג והתחלתי מחדש.

 

מעדיפה לחסוך זמן בלמידה ושאני אפתח בשבילך בלוג או אתר?

בין הדברים הראשונים שלמדתי זה איך לבחור דומיין לבלוג –  שזו כותבת האתר, שלרוב מתחילה ב-www או ב-http ומסתיים ב- .com, .net, .org, .co.il וכו'. בשביל זה יש כמה דברים שצריך לעשות:

1. לעשות מחקר – לוודא שאין מישהו שכבר משתמש בדומיין שחשבתן עליו. בשביל זה צריך להיכנס לתוך אתר שדרכו ניתן לקנות דומיין ולהתחיל "לשחק" עם הדומיינים שחשבתן עליהן, להקליד ולבדוק שאכן הדומיין פנוי. למשל, אם תקלידו את הכתובת של הבלוג שלי  (www.shirleyslife.co.il) תגלו שהוא לא פנוי, כי אני משתמשת בו.  חשוב לחשוב על שם קצר וקולע ולא על שמות מורכבים מדי. 

2. לקנות את הדומיין – הכתובת שעליה חשבתן פנויה? כעת עליכן לקנות אותה. לרוב, כתובות עם סיומת ישראלי (CO.IL) תעלה לכן משהו כמו בין 12$ ל-16$ לשנה שזה 70 ש"ח לשנה. אפשר לקנות גם את הכתובת לכמה שנים קדימה, ואז תשלמו פחות על הכתובת פר שנה.

אני ממליצה לרכוש את הדומיין הישראלי ב- box שמציעה גם חבילות אחסון, אם תרצו ואז תקבלו דומיין חינם לשנה. אגב, דומיין עם סיומת בינלאומית (למשל com, net, org וכו'), עולה פחות כסף ובאתרים מסוימים עולה רק דולר לשנה הראשונה (למשל בחברת ionos) . אז אם אתן מעוניינות לפנות לקהל בינלאומי, אולי שווה לכן לשקול את האופציה הזו.  

3. לחבר את הדומיין לאתר שלכן – לרוב, כשבונים אתר, הוא נבנה על כתובת זמנית. לאחר שתקנו את ה- URL של האתר שלכן, ותחליטו שהגיע הזמן לקשר בינו לבין האתר, תצטרכו לחבר בין השניים.  לשם כך עליכן למצוא איך משנים את רשומות ה-DNS (נקרא גם Name Servers או NS Records) בחברה בה רכשתם את הדומיין שלכם.  בנוסף לכך, תצטרכו לחפש את רשומות ה-DNS של חברת האחסון.

אם אתן רשומות ליופרס, כמוני, אז כאן תמצאו את הרשומות הנדרשות. ייתכן וזה יראה לכן כמו פעולה טיפונת מורכבת, אבל תמיד אפשר להיעזר בתמיכה של חברת האחסון שלכן, כדי שיבצעו את הפעולה הזו בשבילכן. ואם אתן עוד לא רשומות ליופרס, אני ממליצה לכן להירשם דרכי, ולקבל הנחה בגובה 5% על המחיר בהקלדת קופון: UP05SHIRL

שימו לב – לאחר שתזינו את הרשומות הנדרשות במקום הנכון, תהליך חיבור האחסון לדומיין יכול לקחת 24-48 שעות כך שאל תתיאשו, וחכו בסבלנות. אגב, גם ייתכן מאוד שתראו את התקנת הוורדפרס שלכם בדומיין כבר בתוך כמה דקות או שעות, אך לא הכל יעבוד כמו שצריך ולכן אני ממליצה בחום לחכות לפחות 24 שעות עד שמתחילים לעבוד על האתר לאחר עדכון הרשומות כדי לוודא שלא יהיו תקלות בזמן העבודה.

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תנעצו את התמונה בפינטרסט שלכן

איך לפתוח בלוג ולבחור דומיין

בפוסט הבא נדבר על פתיחת בלוג בוורדפרס – אז אם אתן עוד לא עוקבות, עכשיו זה הזמן להצטרף לניוזלטר של הבלוג. דפדפו למטה, והשאירי את המייל שלך כדי לקבל טיפים נוספים.

עד כמה הכתבה הזו עזרה לך?

הקליקי על הכוכבים כדי לדרג

הציון הממוצע של הכתבה: 5 / 5. עד כה הצביעו: 1

עוד לא דירגו את המאמר הזה. את מוזמנת להיות הראשונה!

רוצה לקבל עוד טיפים בנושא תוכן ובניית אתרים?

אשמח שתשתפי את המידע עם חברותייך

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp